Jelene Ćetković 14

11000 Beograd

+381 64 47 30 688

+381 62 81 57 998

ecskylineacademy@yahoo.com

 Posetite nas na facebook-u

 Naš edukativni centar na instagram-u

                @skylineacademy

Top Panel
- - - - - -
utorak, 24 septembar 2019
A+ R A-

PSIHOLOŠKE RADIONICE

U Edukativnom centru "Skyline academy" organizujemo psihološke  radionice u saradnji sa Psihološkim savetovalištem "PsihOkret" koje vodi diplomirani psiholog i psihološki savetnik OLI metoda  Olivera Milutinović.

 

 

Olivera Milutinović je stekla zvanje diplomirani psiholog na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

 

U okviru OLI psihodinamskog integrativnog modaliteta stekla je zvanje trenera životnih veština, zatim psihološkog savetnika, trenutno ima status psihoterapeuta pod supervizijom. U okviru istog terapijskog modaliteta stekla je zvanje trenera emocionalnih kompetencija. Poseduje sertifikat za samostalni rad sa ALFA (Άλφα – analiza ličnosti, fantazija i asocijacija) i KEG (Keys to Emotional growth) karticama ― projektivnim psihoterapijskim tehnikama.

 

Pored navedenog, završila je i brojne obuke i seminare u okviru GIZ-ovog projekta koji se odnosi na profesionalnu orijentaciju i karijerno vođenje, te stekla veštine u radu sa mladima koji se nalaze pred izborom svoje životne profesije.

 

U oblasti inkluzivnog obrazovanja, stekla je zvanje trenera, u okviru posebne metodologije vršnjačke podrške u radu sa decom sa smetnjama u razvoju (Inclusive Solutions, Velika Britanija).

 

Olivera poseduje višegodišnje iskustvo u savetodavnom radu sa decom osnovnoškolskog uzrasta, kao i roditeljima, radeći kao stručni saradnik u osnovnoj školi u Beogradu. Posebno iskustvo je stekla radeći na poteškoćama karakterističnim za određene razvojne periode, kao i emocionalnim poteškoćama koje su posledica kriznih odnosa u porodici, zatim razvijanju veština komunikacije i nenasilnog rešavanja konflikata.

 

Kreirala je i održala brojne radionice sa grupama dece, kao i sa grupama odraslih.

 

 

Savetodavni rad sprovodi sa odraslima, decom, adolescentima i grupama.

 

 

„Smatram da je u psihoterapiji/savetovanju odnos između terapeuta i klijenta ono što zapravo omogućuje klijentu da se osnaži i napravi željene promene. U skladu sa tim, moje je mišljenje da je važno da se klijent i terapeut „nađu“ kao ličnosti, da jedno drugom odgovaraju, po principu po kome biramo prijatelje ili druge ljude u životu. Kada se nađu odgovarajuće ličnosti, i uspostavi dobar odnos (empatija, poverenje, poštovanje, razumevanje, briga), onda je to savršena osnova na kojoj terapeut može da ponudi svoja znanja, tehnike, interpretacije, koje klijent može sa poverenjem da prihvati, a ponekad i proceni da nisu odgovarajuće i zatraži adekvatnije. Bez obzira na specifičnost odnosa terapeut-klijent, i u ovom odnosu kao i u svakom drugom, i terapeut može mnogo toga da dobije i nauči. Psihoterapijski proces je uvek obostrano obogaćujući.“

 

 

Radionice se organizuju u malim grupama ( 10-12 polaznika )

Cena učešća: 1000,00 dinara

 

 

Cilj ove radionice koja je održana 22.5.2016. godine  bio je da pruži  priliku učesnicima da osveste kakve obrasce prepoznaju u uspostavljanju odnosa bliskosti, kao i održavanju distance u odnosima koje stvaraju. Uvidi koje su učesnici poneli sa ove radionice značajni su  u daljem unapređenju odnosa u kojima suili koje tek stvaraju, podsticanju emocionalnog rasta i razvoja, kao i popravljanju kvaliteta života.

 

 

 

 

Radionica, održana 13.8.2016.godine, za cilj je imala da se dodje do odgovora na neka pitanaja, poput:

 

Da li ste se nekada zapitali kojim kriterijumima ste vršili izbor partnera?!

 

Da li ste nekada imali utisak da ste pravili pogrešne izbore dok ste bili u potrazi za Pravom/Pravim?!

 

Da li Vam se nekada činilo da "je bilo jače od vas" i nemoguće da vezu prekinete iako je sve ukazivalo na to da se nalazite u lošoj vezi?!


Prvi deo radionice sadržao je kraće predavanje na temu partnerskih izbora, a zatim  se kroz iskustveni deo radionice bavio ličnim izborima učesnika, koji su imali priliku da dođu do novih uvida i razmene ih, sa članovima grupe.

 

 

 

 

 

Približavanje kraju leta i sezone odmora deluje kao pravo vreme da se susretnemo licem u lice sa Gospođicom Ambivalencijom, našom dragom životnom saputnicom.

 

Nema osobe, okolnosti, stvari, događaja...a da u nama ne izaziva i neka pozitivna i neka negativna osećanja, razmišljanja, utiske...dakle, sa ambivalencijom živimo i živećemo do kraja. Pitanje je kako?!

 

Ova radionica je pravo mesto za vas:

 

Ako ste se vratili sa odmora neraspoloženi i apatični, a krenuli ste na odmor sa čitavom listom stvari koje ćete sigurno promeniti u svom životu kada se konačno odmorite...

 

Ako imate poteškoća sa prokrastinacijom, odlaganjem;

 

Ako vam je teško da donesete i najmanju odluku, pa vam se čini da kroz život hodate malo levo pa desno, a zapravo želite da se usmerite;

 

Ako primećujete da vam neodlučnost "sreću kvari";

 

Ako imate utisak da biste često voleli u životu da imate "i jare i pare" što vam otežava da odlučite, da prelomite, da izaberete...

 

Cilj radionice je da učesniku pomogne da osvetli i razume unutrašnje motive svojih ponašanja, kao i uzroke poteškoća u tolerisanju ambivalencije, a sa radionice ode sa novim uvidima i praktičnim usmerenjima za dalji rad na sebi i podizanje svog kvaliteta života.

 

 

 

 

Kontakt

Jelene Ćetković 14

11000 Beograd

+381 64 47 30 688

+381 62 81 57 998

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas

 Posetite nas na facebook-u

 Naš edukativni centar na instagram-u

                @skylineacademy

 

 

Lokacija